fredag 10. oktober 2008

Dumme kommentarer om vegetarisme

Joda, det er vel noe som heter "det finnes ingen dumme spørsmål". Men noen ganger river jeg meg litt i håret av kommentarer vi veggiser må høre om og om igjen. Noen eksempler:

Du spiser vel fisk? - Nei, jeg spiser ikke fisk. Fisk er et dyr. Vegetarianere spiser ikke dyr. Så enkelt er det.

Spiser du kylling da? - Nei, samme grunn som over. Kylling er ikke en grønnsak.

Men hvis vi ikke spiste dyrene ville de jo bli altfor mange! - Det er vi som skaper mengden med dyr fordi vi avler dem frem. Hvis vi ikke skulle spise kjøtt så er det faktisk bare å la være å avle dem frem.

Men hvor får du proteiner fra? - Det er masse proteiner i vegetarmat. At det er kjempevanskelig å få i seg nok og riktige proteiner som vegetarianer og veganer er seiglivet tull. På tide å ta livet av det.

Mennesker er jo kjøttetere - Nei. Vi er omnivorer, også kalt altetere. Vi klarer oss helt fint ernæringsmessig på vegetarisk mat.

Man vil få mangelsykdommer hvis man ikke spiser kjøtt - Feil. Spiser man variert og en del grønt så er det veldig sjelden at man opplever noen som helst problemer. Faktisk er veggiser friskere og lever lengre enn enn altetere. Veggiser er slankere og er mindre utsatt for livsstilssykdommer som diabetes og hjerte- og karsykdommer.

Men hva spiser du da? - Jeg spiser alt, bortsett fra kjøtt... Det er faktisk en del å velge i.


Så runder vi av med et skikkelig gullkorn ;)


Det er bare å dele andre godkommentarer du har på lur!

Ingen kommentarer: